VINA VOJVODINE

Moja Srbija » Izleti i obilasci

VINA VOJVODINE

Beograd – Palić – Novi Sad – Sremski Karlovci – Beograd

MINIBUS

Polasci:  25.09.2020.

Vojvodina je poznata po svojim vinima koja se mogu probati u preko 60 podruma privatnih proizvođača vina. Bermet i ausbruh su slatka, veoma jaka i aromatična vina. Uživajte u ukusima vina sa peska na Paliću i čuvenog Bermeta iz Sremskih Karlovaca koji je služen na Titaniku.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8 časova. Vožnja do Subotice i obilazak grada. Multikulturalni duh i evropski šarm, veliko bogatstvo kulturne baštine, raskošno uređene zgrade karakteristike su koje ovaj grad čine prepoznatljivim. Subotica je poznata po živahnom kulturnom životu tokom cele godine, po opuštajućoj atmosferi, dobroj hrani.
Odlazak na Palić. Čitav region Palića leži na 
peščanom zemljištu nastalom nakon povlačenja Panonskog mora. Zbog toga se vina ovog područja obično nazivaju vina sa peska. Peščano tlo, umerena kontinentalna klima i vrhunske sorte grožđa daju vrlo pitka vina.
Poseta vinariji Zvonko Bogdan. Obilazak i degustacija. Vožnja do Novog 
Sada i kratak obilazak centra grada i slobodno vreme za ručak. Nastavak vožnje pored Petrovaradinske tvrđave, poznate i kao „Gibraltar Dunavu“.
Sremski kraj je jedno od najstarijih vinogradarskih područja u Evropi. Na plodnim padinama Fruške Gore vinova loza se uzgaja više od 1700 godina. Prvu lozu zasadio je rimski car Probus iz drevnog Sirmijuma. Zbog geografskog položaja, blizine Dunava, jedinstvene mikroklime grožđe sazreva ovde ranije. Nivo šećera je i do 2% viši nego u ostalim vojvođanskim vinogradarskim regijama.
Vina iz 
Sremskih Karlovaca su cenjena širom Evrope. Sremski Karlovci su vekovima bili neprepoznata
vinska prestonica Srbije. Vina sa područja Fruške gore izvezena su u Bohemiju i Poljsku već u 15. veku. "Bermet", autentično vino iz regije, izvoženo je u Sjedinjene Države još pre 150 godina, a nalazilo se i na vinskoj listi "Titanika". Bermet je izvanredno obogaćeno desertno vino, proizvedeno maceracijom od 20 različitih biljaka i začina. Poseta vinariji u Sremskim Karlovcima i degustacija vina.
Povratak za Beograd.


                     Cena putovanja po osobi : 3.990,00 dinara
Minimum za realizaciju programa je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika,
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja 5 dana pre polaska.


U cenu putovanja je uračunato:
* transfer luksuznim mini busom na svim navedenim relacijama, uz poštovanje dodatnih
preporučenih higijenskih mera
* Usluge turističkog vodiča
* Degustacija vina u Vinariji Zvonko Bogdan
* Degustacija vina u vinariji u Sremskim Karlovcima
* Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

* Opcioni ručak u Novom Sadu
* Lični troškovi putnika
* Sve što nije navedeno u delu "U cenu je uračunato"

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
Svi putnici su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Ukoliko putnici nisu u mogućnosti da obezbede dodatnu opremu, molimo vas da nas obavestite 2 dana pre putovanja kako bi vam mi obezbedili.

 

Važna napomena:
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja. U slučaju otkazivanja putovanja krajni rok za obaveštenje putnika od strane agencije je pet dana pre početka putovanja.

Uslovi i način plaćanja:
1. 40% od ukupne cene aranžmana plaća se prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja

2. Plaćanje može biti: 1. Avansno: a) gotovinom ,b) uz profakturu uplatom na račun ili v) platnim karticama (Visa, Master, Maestro)


Turistička agencija „EVRO – TURS” je posrednik u prodaji aranžmana 

Organizator putovanja je GLOB METROPOLITEN TOURS  (licenca OTP 163/2020 kategorija A20).Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije  GLOB METROPOLITEN TOURS.