VAŽNO OBAVEŠTENJE - UREDBA VLADE RS O ZAMENSKOM PUTOVANJU

Poštovani Putnici,

Sva putovanja zaključno sa 30.06.2020. su otkazana, a putovanja od 01.07.2020. će se realizovati u skladu sa raspoloživim informacijama, očekivanim protokolima i donetim odlukama u državama krajnjih i tranzitnih destinacija.

Shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020. god., (Sl. Glasnik: 63/2020) putnicima će biti izdata  “POTVRDA za korišćenje zamenskog turističkog putovanja” na osnovu koje se uplaćeni novac, za aranžmane koji se nisu realizovali ili neće moći da se realizuju, može iskoristiti do 31.12.2021. za putovanja odredjena za te namene.  Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

Kompletan tekst Uredbe Vlade Republike Srbije možete pogledati OVDE.

Putnici čija putovanja su otkazana, mogu putem email-a ili lično kontaktirati agenciju i preuzeti POTVRDU.

Putnici, čija putovanja su u planu realizacije, trebalo bi da donesu odluku da li će putovati po već potpisanom ugovoru ili žele da odlože putovanje. U slučaju odluke da odlože putovanje, izdaje im se ZAMENSKA POTVRDA, čime se otkazuje prethodno ugovoreno putovanje. 

Krajnji rok za izjašnjavanje je do 20 dana pre ugovorenog početka aranžmana. 

Ukoliko putnik ne otkaže putovanje do navednog termina, smatra se da je prvobitan ugovor o putovanju važeći i u slučaju kasnijeg otkaza i izdavanja POTVRDE, može se desiti da se ukupan iznos uplaćenih sredstava umanji za iznos stvarnih troškova (obračunatih od strane ino partnera/hotelijera/avio kompanije/autobuskog prevoznika/trajekt kompanije i slično).