Specijalna ponuda hotela Krf

Grčka hoteli » Specijalna ponuda hotela Krf

Kao najsevernije grčko ostrvo, njegovu 217 km dugu obalu zapljuskuju sa zapada Jadransko, a sa istoka Jonsko more. Bogatstvo zelene vegetacije, zbog čega Krf mnogi nazivaju i "najzelenijim ostrvom", kao i egzotike čine ga sasvim različitim od drugih ostrva. Zahvaljujući lepoj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim cvećem, zatim dugim peskovitim plažama, divnim uvalama, tirkizno plavim morem, ali i starim tvrđavama, palatama, crkvama.

Ostrvo je pravi trezor arheoloških, istorijskih i kulturnih bogatstava koja podsećaju na sve civilizacije koje su protutnjale kroz vekove i ostavile svoja obeležja. Njegovu bogatu istoriju spominje još Homer u svojoj Odiseji - jer vraćajući se iz Trojanskog rata, Odisej je svoje lutanje morima završio baš na Krfu. Najstarije ime ovog ostrva je Kerkira, naziv koji se i danas ponosno čuva. Kerkira je ime lepe nimfe, zaštitnice Krfa. Kompletnom doživljaju Krfa doprineće i mediteranska hrana sa obiljem svežeg povrća, ribe, testa i domaćeg maslinovog ulja, hleb koji se peče u pekarama na tradicionalan način, sir pravljen u planinskim kućama seljaka, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika i čuvena grčka gostoljubivost.

Vidi sve | STRANICE:
 • Hotel Aeoleos Beach Resort ****

  hotel-aeoleos-beach-resort-01.jpg

  Hotel "Aeoleos Beach Resort" se nalazi pored peščane plaže u mestu Perama, 9 km od grada Krfa. Hotel je na padini, kaskadno se spušta ka plaži i sastoji se od glavne zgrade i bungalova i ima ukupno 310 soba.

   

 • Hotel Corfu Holiday Palace *****

  hotel-corfu-holiday-palace-01.jpg

  Corfu Holiday Palace Hotel (nekadašnji Hilton) je jedan od prvih luksuznih hotela na Krfu na jednoj od najatrktivnijih lokacija na brdu iznad zaliva Garitsa, odakle se pruža veličanstven pogled na more i ostrvo Pontikonisi.

   

 • Mega Hotel **

  hotel-mega-01.jpg

  Mega Hotel se nalazi na samoj plaži, u jednom od najatraktivnijih mesta, Ipsosu, koje je od grada Krfa udaljeno 14 km.

   

 • Moraitika - Hotel Alkionis Corfu ***

  hotel-moraitika-alkionis-corfu-01.jpg

  Hotel se nalazi u centru turističkog mesta Moraitika, 300 m od plaže, na oko 20 km od grada Krfa i aerodroma.

   

Vidi sve | STRANICE: