RIM

RIM

4 DANA - 3 NOĆENJA

AVIONOM


28.05.-31.05.2020.

 

RIM - je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih zgrada, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum...najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – RIM
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera broj 705. Poletanje aviona u 07:00h (JU 530). Dolazak na aerodrom „Leonardo Da Vinci“ u 08:35h. Panoramski obilazak Rima: Crkva Sv. Pavla, Piramide, Terme Caracalla, bazilika San Giovanni, crkva Santa Maria Maggiore, Trg Republike. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2. dan RIM
Doručak. Slobodan dan ili fakultativno pešačko razgledanje Rima: Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Navona... Nakon pešačkog razgledanja Rima, mogućnost fakultativne posete Forumu i Koloseumu sa vodicem na srpkom jeziku. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan RIM – VATIKAN – RIM
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Odlazak metroom. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Individualni povratak u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan RIM – TIVOLI – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d'Este – palate sa prelepim baštama. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:30h (JU 535). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:05h. Kraj programa.

 

CENA:

Aerodromske takse uključene u cenu aranžmana

TERMINI
PUTOVANJA

HOTEL

CENA po osobi

 28.05.-31.05.2020.

u centru 3*

u centru 4*

 

445

465

 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

• avio prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd (prevoznik Air Serbia);
• aerodromske takse: 133€ (na dan objavljivanja programa - podložne promeni);

• transfer aerodrom – hotel – aerodrom;
• smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto);
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama;
• razgledanja i obilaske prema programu;
• usluge lokalnih vodiča;
• agencijske usluge.

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

• gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu) koja je stupila na snagu 01.01.2011. i to: za hotele sa 3* - 4€ dnevno po osobi, a za hotele sa 4* - 6€ dnevno po osobi (plaća se na recepciji hotela);
• fakultativne programe;
• međunarodno zdravstveno osiguranje.
Napomena – od 01.03. 2018. na letovima Air Serbie se neće služiti besplatan obrok.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2 - 12 godina ostvaruju popust):
 Pešačko razgledanje - 20€ odrasli / 15€ deca, obuhvata: lokalnog vodiča na srpskom jeziku;
• Vatikan - 45€ odrasli / 35€ deca, obuhvata: prevoz do Vatikana metrom, ulaznicu za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku, slušalice;
• Tivoli - 55€ odrasli / 40€ deca, obuhvata: autobuski prevoz na relaciji hotel – Tivoli – hotel, ulaznicu za kompleks (vrt i vila), lokalnog vodiča na srpskom jeziku;
• Forum i Koloseum cena 40€ odrasli / 30€ deca, obuhvata: ulaznicu za Koloseum i Forum, lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). Ukoliko se prijavi manji broj putnika izleti se mogu realizovati uz korekciju cena.

 

POPUSTI I DOPLATE:

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€;
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€;
• doplata za 1/1 sobu: za polaske u novembru/decembru - 65€.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana do 20.04.2020.
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa).

 

OPIS HOTELA:

  • Smeštaj u hotelu sa ★★★ ili ★★★★ iz lanca Raeli, (Hoteli Lazio 3*, Siracuza 3*, Floridia 3*, Noto 3*, Regio 3*, Archimede 4*, Lux 4*, Luce 4*) u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto).

    Više informacija o hotelu http://raelihotels.it/en/home

     Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.

POSEBNE NAPOMENE:

Specijalna ponuda je ograničena na određen broj mesta na polasku.
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 80/20 kategorija A40.

 Cenovnik br. 9 od 11.02.2020.

 

Turistička agencija „EVRO – TURS“ je posrednik u prodaji aranžmana. 

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, licenca OTP 80/20 kategorija A40.