OSTRVA ANDROS I TINOS

POKLONIČKO PUTOVANJE - ANDROS I TINOS

SUROTI - KAMENA VURLA - ANDROS - TINOS - TEMPI - PARALIJA - SOLUN

7 DANA/ 4 NOĆENJA AUTOBUSOM

USKORO U PONUDI!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN – Petak :  BEOGRAD – SOLUN  (670 km)

Polazak iz Beograda u 21.00 čas sa parkinga na Novom Beogradu prekoputa Buvljaka (ugao ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagrina). Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN – Subota :  SUROTI – KAMENA VURLA (390 km)

U jutarnjim časovima dolazak grupe u mesto u Suroti i poseta manastiru Sv. Jovana Bogoslova u kome se nalaze mošti Sv. Arsenija Kapadokijskog i grob starca Pajsija Svetogorca. Nastavak puta kroz Grčku. U kasnim popodnevnim časovima dolazak grupe u Kamena Vurlu poznato turističko mesto na Egejskom moru koje se nalazi u blizini grada Lamije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN – Nedelja : KAMENA VURLA – NEA MAKRI (55 km)– ANDROS  (75 km)

U jutarnjim časovima napuštanje hotela i odlazak do manastira Svetog Preobraženja Gospodnjeg u okolini Kamena Vurle. Prisustvovanje Svetoj liturgiji. Nastavak puta do luke Rafina, u okolini grada Nea Makri na poluostrvu Atika. Ukrcavanje na trajekt i plovdiba do ostrva Andros jednog od najvećih ostrva Kiklada. Zbog svojih znamenitih svetinja ostrvo Andros je odredište jednog od najvećih hodočašća u pravoslavnom svetu. Dolazak u luku Gavrio odakle grupa kreće put najvećeg manastira na ostrvu – Zodokos. Ovaj manastir koji još zovu manastir Svetog Izvora prema predanju osnovan je još u IX veku. Nastavak puta do manastira Panahrantu, jednog od najlepših manastira vizantijske kulture. U ovom zdanju nalazi se čudotvorna ikona Bogorodice koju je naslikao Sveti apostol Luka kao i lobanja Svetog Pantelejmona. Celivanje svetih relikvija. Sledi odlazak do manastira Svetog Nikole iz XI veka u kojem se čuvaju mošti mnogobrojnih svetitelja. Pored toga manastir je nadaleko poznat po svom izuzetnom ikonostasu i velikom broju  kapelica koji se nalaze u manastirskom kompleksu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN – Ponedeljak : ANDROS  –  TINOS (57 km)

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak grupe u luku i ukrcavanje na trajekt za Tinos jedno od ostrva kikladskog arhipelaga. Svake godine ovo ostrvo poseti na hiljade hodočasnika a posebno tokom praznika Velike Gospojine. Po dolasku u grad Tinos poseta velelepnoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice (Panagia Evagelistria) simbola ostrva. Sledi odlazak do manastira Kehrovoni koji je od grada Tinosa udaljen oko 8 km. Manastir je takođe posvećen Uspenju presvete Bogorodice. Pored toga što se manastir nalazi na izuzetnoj lokaciji, karakteriše ga specifičan ikonostas koji je izrađen kao duborez u drvetu. Noćenje u manastirskom konaku.

5.DAN – Utorak : TINOS –  RAFINA (75 km) – TEMPI (400 km)PARALIJA (70 km)

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Odlazak grupe u luku i ukrcavanje na trajekt za kopneni deo Grčke. Dolazak u luku Rafina i nastavak putovanja do poznatog turističkog mesta Paralija sa usputnim obilaskom crkve i pećine sa lekovitim izvorom posvećenih Sv.Petki Trnovoj. Po dolasku u Paraliju smeštaj u hotel.  Noćenje.

6.DAN – Sreda :  PARALIJA – SOLUN (75 km) – BEOGRAD (670 km)

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Solun. Poseta srpskom vojničkom groblju  Zejtinlik, zatim poseta crkvi Sv. Dimitrija u kojoj se nalaze mošti ovog sveca-zaštitnika Soluna, a ukoliko satnica dozvoli poseta crkvi Mitropoli u kojoj su mošti Svetog Grigorija Palame. U 17.00 časova je predviđen polazak grupe za Beograd. Noćna vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

7.DAN – Četvrtak :  BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  KRAJ  PROGRAMA.

CENA PO OSOBI: 
(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu dinara na dan uplate i to:)

 

Više informacija detaljima programa, uslovima i načinu plaćanja možete videti u programu putovanja.

ARANŽMAN OBUHVATA:
-     Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
-     Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (za osobe do 70. god. starosti).
-     Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Kamenoj Vurli.
-     Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* na Androsu.
-     Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Tinosu.
-     Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Paraliji.
-     Prevoz brodom od Rafine do ostrva Andros i Tinos i nazad.
-     Usluge pratioca grupe.
-     Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-     Doplatu za osiguranje osoba preko 70. god.
-     Doplatu za jednokrevetnu sobu u hotelu (za sve vreme boravka).
-     Individualne troškove putnika.

NAPOMENA: Ovo putovanje je pokloničko i u autobusu se slušaju isključivo duhovne pesme.  Putovanje je sa blagoslovom duhovnika.

 

U Kamenoj Vurli, na Androsu i u Paraliji smeštaj je u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama. Na Tinosu je smeštaj u manastirskom konaku (nekategorisan smeštaj) u višekrevetnim spavaonicama.

 

Kamena Vurla – na istočnoj obali centralne Grčke, oko 170 km severno od Atine nalazi se jedno od najpoznatijih letovališta i banja - Kamena Vurla koja je čuvena po svojim termalnim izvorima. Ovaj divni grad je smešten na ivici šumovitog predela, koji se završava prelepom plažom na samoj obali Egejskog mora koje je na tom delu izuzetno toplo zbog izviranja podzemnih voda. U blizini se nalazi lokalitet Termopili.
Andros je jedno od najvećih ostrva Kiklada, udaljeno oko 100 km istočno od Atine i oko 50 km od kopna (jugoistočna Atika). Ostrvo se nalazi na oko 15 km južno od Evije, a najbliže susedno ostrvo je Tinos na svega 3 km. Zahvaljujući svojim mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima kao i važnim pravoslavnim svetinjama jedna je od posećenijih destinacija.
Tinos je najveće ostrva u arhipelagu Kikladi, udaljeno oko 120 km jugoistočno od Atine i oko 70 km od kopna (jugoistočna Atika). Spada u najvažniji centar pravoslavlja u Grčkoj zbog svojih manastira i svetinja pre svega crkve Uspenja Presvete Bogorodice koju posećuju mnogobrojni hodočasnici.

 

Putnicima koji poseduju crvene (biometrijske) pasoše Republike Srbije nije potrebna viza. Putnici koji poseduju biometrijske pasoše izdate od strane Koordinacione uprave za KIM pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA) moraju imati vizu za navedeno putovanje, a agencija ne snosi odgovornost ukoliko ambasada odbije zahtev za vizu i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i primenjuju se Opšti uslovi putovanja agencije.

 

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.
Organizator putovanja je turistička agencija „EVRO – TURS“ (licenca OTP 21/2020 kategorija A25).
Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije „EVRO TURS“ usklađeni sa JUTA standardom.


Informacije
Newsletter lista