OHRID I KRF

Poklonička putovanja

POKLONIČKO PUTOVANJE:  OHRID I KRF

6 DANA / 4 NOĆENJA  AUTOBUSOM


TERMIN U PRIPREMI

PROGRAM PUTOVANJA:  

1.dan : BEOGRAD - SVETI NAUM - OHRID 

Polazak iz Beograda u 22.00 časova (na parkingu sajma prekoputa HOME CENTRA). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. 

2. dan : OHRID - OSTRVO KRF

U ranim jutarnjim časovima usputna poseta manastiru Sveti Jovan Bigorski. Nastavak puta ka manastiru Svetog Nauma. Celivanje moštiju jednog od najvećih slovenskih svetitelja. U prepodnevnim časovima dolazak grupe u Ohrid i razgledanje znamenitosti i svetinja u Ohridu: spomenik ohridskim prosvetiteljima svetom Klimentu i Naumu, crkva Svete Bogorodice Perivlepte, crkva Sveti Jovan Kaneo. Obilazak starog grada i Samuilove tvrđave.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan  : GRAD KRF - OSTRVO VIDO

U jutarnjim časovima polazak grupe za ostrvo Krf. Dnevna vožnja kroz severnu Grčku sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u luku Igumenica i ukrcavanje na trajekt za ostrvo Krf. Nakon jednoipočasovne vožnje trajektom dolazak u luku Kerkira (grad Krf). Smeštaj u apartmane. Slobodno vreme u gradu Krfu. Noćenje.

4. dan  : GRAD KRF - VLAHERNA - GUVIJA - PALIOKASTRICA

Odlazak do crkve Svetog Spiridona najznačajnije crkve u gradu Krfu. Poklonjenje moštima Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva.  Poseta  Srpskoj kući – muzeju posvećenom stradanju srpske vojske tokom albanske golgote. Sledi odlazak brodom na ostrvo Vido, polaganje venca i obilazak mauzoleja-kosturnice srpskim vojnicima iz I svetskog rata. U povratku sa ostrva Vido zaustavljanje broda na pučini, polaganje venca i odavanje počasti srpskim junacima sahranjenim u jedinstvenoj grobnici na svetu, takozvanoj „Plavoj grobnici“. Povratak u grad Krf. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

5. dan  : KRF - SOLUN - BEOGRAD

Ujutru odlazak grupe do manastira Vlaherna jednog od simbola Krfa. Sam manastir nalazi se na malom kamenom ostrvcetu. Poseta spomeniku srpskim vojnicima u mestu Guvija gde se na Badnje veče 1916 godine iskrcala srpska vojska. Nastavak puta do manastira Paliokastrica. Ovaj manastir iz XIII veka posvećen je Presvetoj Bogorodici i nalazi se na jednoj od najlepših lokacija na ostrvu. U okviru manastira nalazi se mali muzej ikona iz doba Vizantije. Smeštaj u apartmanima. Noćenje.  

6. dan  : KRF - SOLUN - BEOGRAD

Ujutru polazak grupe ka luci Kerkira i ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Nastavak puta kroz kopneni deo Grčke do Soluna. Poseta srpskom vojničkom groblju Zejtinlik. Polaganje venca i odavanje počasti postradalim srpskim vojnicima. Nastavak puta do Soluna. Poseta crkvi Sv. Dimitrija u kojem se nalaze mošti ovog sveca-zaštitnika Soluna. U kasnim podnevnim časovima nastavak putovanja za Beograd. Noćna vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije sa usputnim pauzama radi carinskih formalnosti i odmora. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  Kraj programa. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 195€
(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu AIK banke za devize na dan uplate)ARANŽMAN OBUHVATA:
-     Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
-     Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (za osobe do 70. god. starosti).
-     Smeštaj na bazi 1 noćenja u apartmanima u Ohridu.
-     Smeštaj na bazi 3 noćenja u apartmanima na Krfu.
-     Prevoz trajektom na relaciji Igumenica – Krf - Igumenica.
-     Prevoz brodom od grada Krfa do ostrva Vido i nazad.
-     Usluge pratioca grupe.
-     Usluge lokalnog vodiča u Ohridu.
-     Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-     Doplatu za osiguranje osoba preko 70. god.
-   Ulaznice za pojedine crkve i manastire (plaćanje na licu mesta): crkva Svete Sofije u Ohridu – 2€;
   crkva Svetog Klimenta u Ohridu – 2€;   manastir Svetog Nauma –2€.
-     Individualne troškove putnika.


NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu AIK banke za devize.

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja i redosledu pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.

 

   


Informacije
  • Današnji kurs

    1 EVRO =120,65 din

    Specijalizovani sajt

    Katalog leto 2019

    KORISNI LINKOVI

Newsletter lista
Preporučujemo