MOKRA GORA I VIŠEGRAD

Moja Srbija » Izleti i obilasci

Drvengrad је izgrađen na brdu Мećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma Život je čudo. Mećavnik nadvisuje selo Mokra gora. Andrićgrad je zdanje posvećeno Ivi Andriću, srpskom nobelovcu, sa idejom da spaja neizmirene istorijske periode na našim prostorima, da promoviše turizam, kulturu, umetnost, mir, jednakost među ljudima, rasama i polovima, širi pismenost i plemenitost i spaja i ujedinjuje narode, regione i svet.

MOKRA GORA / MEĆAVNIK – MANASTIR DOBRUN – VIŠEGRAD / ANDRIĆGRAD

TERMINI: 14.11.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda oko 6h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju).

 

Vožnja Ibarskom magistralom pored Čačka i Užica. Dolazak na Mokru goru. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje Drvengrada. Nastavak putovanja ka Bosni i Hercegovni i Višegradu uz usputno zadržavanje radi graničnih formalnosti.

 

Na putu ka Višegradu obilazak manastira Dobrun. Manastir Dobrun, u izvorima poznat kao Kruševo, nalazi se u živopisnom planinskom kraju na putu Višegrad – Užice, 12 km od Višegrada u klisuri reke Rzav. Posvećen je Blagoveštenju, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. godine. Već 1393. godine, kada su Turci prvi put provalili u Bosnu, manastir je stradao. Obnovili su ga despot Stefan Lazarević i kneginja Milica. Negde na granici XVIII i XIX veka manastir je opusteo. O nastanku i ranijoj istoriji manastira nema pouzdanih podataka. Zna se da je jedno vreme bio sedište mitropolije. U svojoj istoriji je mnogo puta uništavan i rekonstruisan. Najveće stradanje manastir je doživeo u toku Drugog Svetskog rata, kada su ga Nemci koristili kao skladište oružja, a pri povlačenju 1945. godine digli su ga u vazduh. Obnovljen je 1946. godine.

 

U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se Muzej Prvog srpskog ustanka, galerija, kao i Muzej Mitropolije dabrobosanske. Nakon manastira Dobrun, vožnja do Višegrada i obilazak grada. Poseta Andrićgradu i mostu na Drini. Slobodno vreme. Polazak u kasnim popodnevnim časovima za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA:  2090,00 din
deca do 12 godina 1800,00 din

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
• prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• obilaske prema programu
• usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
• individualne troškove – nepomenute usluge
• ulaznicu za Mećavnik 250,00 din
Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAČIN PLAĆANJA
• dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
• platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

NAPOMENE:

Na izlet je neophodno poneti važeću ličnu kartu ili pasoš, a deca mlađa od 18 godina isključivo važeći pasoš
Prema zakonu o turizmu, član 79, za jednodnevne izleti (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
Program je rađen na bazi minimum 50 putnika
u slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja 5 dana pre početka putovanja
agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom
agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

 

Turistička agencija „EVRO – TURS” je posrednik u prodaji aranžmana.
Organizator  putovanja je turistička agencija TA Travelino OTP 1/2020, kat.A40. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, posebne napomene su sastavni deo programa putovanja organizator putovanja.