Autobuski prevoz

Informacije za putnike » Autobuski prevoz

Turistička agencija EVRO-TURS organizuje autobuski prevoz do sledećih destinacija na Halkidikiju i Olimpskoj regiji: NEA KALIKRATIA, NEA PLAJA, NEA FLOGITA, POLIHRONO, NIKITIPARALIA, OLYMPIC BEACH LEPTOKARIA i NEI PORI.

Za prevoz se koriste visokopodni i spratni autobusi visoke turističke klase sa TV/ VIDEO i klima uređajem. 

POLASCI su JEDAN DAN RANIJE u odnosu na termin početka boravka i to: iz Beograda sa Beogradske autobuske staniceBAS, , za Nea Kalikratiu, Nea Plaju, Nea Flogitu i Polihrono u 19:00h, za Paraliu, Olympic Beach, Leptokariu i Nei Pori u 18:00h. Polazak autobusa iz Beograda za Nikiti je u 19:30h, sa benzinske pumpe ZMAJ 2. 

Moguć je ulazak i izlazak putnika na benzinskim pumpama, motelima i restoranima duž autoputa Beograd- Preševo.  

INFORMACIJE O VREMENU POLASKA I CENAMA AUTOBUSKOG PREVOZA
(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu dinara na dan uplate).

MESTO POLASKA

VREME POLASKA

NEA KALIKRATIA

NEA PLAJA

NEA FLOGITA

DIONISOS

POLIHRONO
NIKITIPARALIA

OLYMPIC BEACH

LEPTOKARIA

NEI PORI

Novi Sad - Lokomotiva

17:00

18:00

 16:00

Beograd

19:00

19:30

18:00

Kolari - NIS pumpa

19:30

/

18:30

Požarevac - požarevačka petlja

/

/

18:45

Velika Plana - parking restorana McDonald's 

20:00

/

19:10

Svilajnac - motel Stari Hrast

20:15

/

19:25

Batočina - restoran Kapije Šumadije/ ulaz Lapovo OMV pumpa

20:30

/

19.30

Jagodina - KORAL pumpa

21:00

/

20:00

Ćuprija - motel Ravanica

21:15

/

20:15

Paraćin - motel Tito

21:20

/

20:20

Pojate - restoran Evropa

21:30

/

20:30

Aleksinac - NIS pumpa/restoran Istanbul

21:45 /
20:45

Niš - Gazprom benzinska pumpa prekoputa NAIS-a/benzinska pumpa ĐAČKO OSTRVO

22:00 00:00 21:00

Leskovac - motel Atina/motel Bavka

22:45 / 22:00

Vranje - NIS pumpa

 23:15 / 23:30

Prikazana vremena polazak su okvirna i zavise od predviđenih pauza i usputnih stajanja u toku putovanja.

Prosečno trajanje putovanja od Beograda do izabranog letovališta traje oko 12 časova. U toku putovanja prave se pauze radi odmora čije vreme trajanja i mesto određuje agencija. Zbog prelaska dve granice i četiri granične procedure, moguća su nepredviđena zadržavanja na koja organizator putovanja nema uticaja. 

POVRATAK je poslednjeg dana boravka u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu, u zavisnosti od vremena dolaska nove grupe, a u skladu sa Zakonom. O tačnom vremenu povrtka putnici će biti obavešteni od strane predstavnika usmenim ili putem obaveštenja na infotablama. 

Bebe i deca do 12 godina moraju imati svoje sedište (ne mogu sedeti u krilu). Raspored sedenja se obrađuje računarski. Agencija će uzeti u obzir Vaše napomene- starost putnika ( stara lica i porodice sa decom) kao i vreme uplate aranžmana. Raspored sedenja je istaknut na autobusu na dan polaska. Prevoz u povratku, može ali ne mora biti organizovan istim autobusom i na istim sedištima kao što je to bio slučaj u dolasku. U autubusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. 

Organizator putovanja zadržava pravo da vrši transfer drugim manjim vozilom (po potrebi agencije) od međustanice ili krajnje  autobuske stanice do odredišta iz aranžmana ili od polazišta autobusa ili odredišta iz aranžmana, do među stanice gde se ulazi u autobus do krajnje stanice. Postoji mogućnost čekanja (do 60 minuta) do ili od mesta transfera (tokom presedanja). Ruta transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila za transfer je u isključivoj nadležnosti agencije. Ruta transfera ne mora biti najkraćim putem - direktno. Način transfera i ruta ne mogu biti predmet naknadnog prigovora i žalbe. 

NOVO: Mogućnost transfera putnika iz Novog Sada do predviđenog mesta polaska u Beogradu. Cena povratnog transfera iznosi 20€ po osobi. Minimum za realizaciju transfera je 4 osobe. 

PRTLJAG: Cena prevoza obuhvata i prevoz do dva komada ličnog prtljaga, neophodnog za vreme letovanja. U slučaju većeg broja prtljaga, prevoznik ili Organizator putovanja (u interesu komfora ostalih putnika) nema obavezu da prihvati višak prtljaga, kao ni drugu robu koja nije za ličnu upotrebu. Obeležite vaš prtljag: ime, prezime, telefon. U slučaju gubitka lakše će biti pronađen. Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovara.

Autobus po dolasku, kao i pri odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu. Organizator putovanja nema obav­ezu prenosa prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta, već to čine sami putnici.

Uplatom prevoza smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da prihvata sve gore navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu.

PROGRAM  PUTOVANJA (za putnike koji koriste autobuski prevoz):

1.dan - Skup putnika je pola sata ranije u odnosu na gore navedene termine polazaka. Tačno mesto polaska iz Beograda biće naknadno i blagovremeno objavljeno. Polazak prema predviđenom vremenu polaska. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi ulaska putnika, kraćih odmora i carinskih formalnosti. Vožnja do graničnog prelaza sa Grčkom (Evzoni).


2.dan / 12.dan - Ulazak u Grčku (vreme se pomera za +1 sat). Dolazak u letovališta je predviđen u jutarnjim ili prepodnevnim časovima. Smeštaj u odabranom apartmanu/studiu je do 14:00 časova. Slobodno vreme. Boravak u odabranom apartmanu/ studiu. Napuštanje smeštajnih objekata poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Povratak za Srbiju u popodnevnim časovima prema predviđenom rasporedu polazaka iz Grčke. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima na graničnim prelazima i mestima za odmor.


13. dan - Dolazak na mesto polaska u jutarnjim ili prepodnevnim  časovima zavisno od zadržavanja na granici. Kraj svih usluga.