ATINA, EGINA I EVIA

Poklonička putovanja

POKLONIČKO PUTOVANJE - SVETINJE GRČKE: ATINA, EGINA I EVIA

BEOGRAD - ATINA – EGINA – EVIA – BEOGRAD 
6 DANA / 3 NOĆENJA  AUTOBUSOM
24.04. - 29.04.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN petak 24.04.2020. : BEOGRAD – ATINA

Polazak iz Beograda u 20.00 časova sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

2. DAN subota 25.04.2020. : ATINA

Dnevna vožnja kroz Grčku sa usputnim pauzama radi odmora. U prepodnevnim časovima dolazak grupe u Atinu, glavni grad Grčke. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN nedelja 26.04.2020. :ATINA – EGINA  (25km)

Doručak. U jutarnjim časovima odlazak grupe u posetu manastiru Sv. Pantokratora u okolini Atine u kojem se nalazi veliki broj moštiju svetaca, a zatim  i manastiru Sv. Jefrema (novomučenika i čudotvorca kome se treba moliti protiv nečastivih sila). Odlazak za luku Pirej odakle, posle jednočasovne plovidbe trajektom, dolazimo na ostrvo EGINA. Odlazak u manastir Sv. Trojice, poklonjenje moštima Sv. Nektarija Eginskog – čudotvorca i iscelitelja. Prisustvovanje večernjoj službi. Noćenje u manastirskom konaku.

4. DAN ponedeljak 27.04.2020. : EGINA – PIREJ –  PROKOPI, EVIA – ROVIES, EVIA (50 km)

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Trojice. Odlazak do manastira Sv. Ekatarine Sinajske i poklonjenje moštima mnogih svetitelja. Povratak u manastir Sv.Nektarija gde će biti odslužen moleban Sv.Nektariju za zdravlje i napredak.  Odlazak u luku, ukrcavanje na trajekt i polazak za Pirej.  Po dolasku u luku Pirej sledi nastavak puta za ostrvo EVIA, koje je povezano sa kopnom putem visećeg mosta. Odlazak do grada Prokopi gde se nalazi crkva Sv. Jovana Rusa i poklonjenje moštima ovog svetitelja. Poseta manastiru Svetog Davida Evijskog u okolini mesta Rovies i poklonjenje moštima ovog svetog čudotvorca iz XVI veka. Smeštaj u manastirskom konaku. Noćenje.

5. DAN utorak 28.04.2020. :  EVIA –  BEOGRAD (1140 km)

Prisustvovanje svetoj liturgiji u manastiru Svetog Davida Evijskog. Oko podneva odlazak grupe trajektom od Agiokamposa do mesta Glifa. Nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. 

6. DAN sreda 29.04.2020. :  BEOGRAD

Dolazak  u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  KRAJ  PROGRAMA.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 195€

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu dinara na dan uplate)

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase /audio, video, klima/ na relacijama navedenim u programu.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu u Atini (samoposluživanje - kontinentalni doručak)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Egini.
- Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku na Eviji.
- Prevoz trajektom na relaciji Atina – Egina – Atina.
- Prevoz trajektom na relaciji Agiokampos (Evia) – Glifa (kopneni deo Grčke).
- Usluge pratioca grupe.
- Troškove organizacije putovanja.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Obroke na Egini i Eviji.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguće je pribaviti ga u agenciji).
- Individualne troškove putnika.

 
ROK ZA PRIJAVU I UPLATU I RATE JE DO 15.02.2020.

NAČIN PLAĆANjA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu dinara na dan uplate i to u 6 mesečnih rata deponovanim čekovima građana.

 

NAPOMENA: Ovo putovanje je pokloničko, u pratnji je duhovnika i u autobusu se sluša pretežno duhovna muzika.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

 

SMEŠTAJ:
U Atini je smeštaj u hotelu sa 2+* na periferiji grada u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Hotel je kategorisan prema lokalnoj kategorizaciji i poseduje restoran, a sve sobe WC/kupatilo. Dvokrevetne sobe mogu sadržati dva zasebna ležaja ili jedan francuski ležaj a trokrevetne sobe tri zasebna ležaja ili francuski ležaj i jedan zaseban ležaj. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom. Na Egini je smeštaj u konaku manastira Svete Trojice a na Eviji u konaku manastira Svetog Davida Evijskog. U konacima je smeštaj nekategorisan u višekrevetnim spavaonicama. Spavaonice su podeljene na muške i ženske. 

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 35 putnika.
Organizator putovanja je turistička agencija „EVRO – TURS“ (licenca OTP 14/2010). 
Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije „EVRO TURS“ usklađeni sa JUTA standardom.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.